


Meniu
Am pregătit pentru tine ce este mai bun, iar de aceea ne orientăm să folosim produse cât mai naturale, susÈ›inând astfel È™i producătorii locali. Ciorbele noastre nu conÈ›in potenÈ›iatori de arome, grăsimi adăugate sau ingrediente obÈ›inute prin sinteză artificială.
Borș de găină cu tăiței de casă

Fiind unul din preferatele noastre, borÈ™ul de găină cu tăiÈ›ei de casă, pe lângă faptul că te încălzeÈ™te, îÈ›i poate creÈ™te metabolistmul bazal cu până la 20%, este foarte uÈ™or de digerat È™i daca ai corpul slăbit sau te recuperezi dupa o afecÈ›iune este foarte hrănitor È™i hidratant.
(găină, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, ardei, borÈ™, tăiÈ›ei, verdeață)
BorÈ™ de porc cu legume

Faima cea mai mare pe care ÅŸi-a câÅŸtigat-o borÅŸul este prin faptul că are capacitatea, încă neexplicată de ÅŸtiinţă, să "trezească omul din beÅ£ie". Mai mult, el înlătură mai toate simptomele intoxicaÅ£iei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu fără egal în această direcÅ£ie. Este perfect în cazul bolilor respiratorii cronice: bronÅŸită, astm, sinuzită, adjuvant în tuberculoză, alcoolism, indigestie, vomă, oboseală cronică.
(pulpă de porc, oase de porc, morcovi, È›elină, pătrunjel, păstârnac, sfeclă roÈ™ie, ceapă, ardei, dovlecel, cartofi, varză, borÈ™, suc de roÈ™ii, verdeață)
Borș de văcuță

Borșul de văcuță este unul dintre cele mai usor de digerat alimente si se foloseste in mod traditional pentru recuperarea dupa boli, in special a problemelor digestive. Toate culturile au supe si ciorbe, care au fost folosite dintotdeauna pentru a vindeca sistemul digestiv, in special dupa ce mucoasa digestiva a fost deteriorata, ca in boala Crohn sau colita ulcerativa. Continutul ridicat de gelatina din fiertura este considerata in principal cea mai buna in vindecarea ranilor de-a lungul tractului digestiv.
(pulpă de viÈ›el, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, cartofi, mazăre, fasole păstăi, ardei, borÈ™, suc de roÈ™ii, verdeață)
BorÈ™ rusesc cu legume

Aceast borÈ™ este recomandat copiilor ÅŸi vârstnicilor pentru aportul de vitamine ÅŸi minerale ale legumelor ÅŸi verdeÅ£urilor folosite. Iată că prin consumarea unor astfel de preparate se elimină anemia, se fluidifică sângele, se stimulează metabolismul, stimulează secreÅ£ia gastrică, biliară, pancreatică, stimulează peristaltismul intestinal ÅŸi digestia. Această bogăţie de vitamina C, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitamina E, betacaroten, flavonoizi stimulează imunitatea, regenerarea organismului este hipocolesteremiant, antiaterosclerotic.
(morcovi, È›elină, pătrunjel, păstârnac, sfeclă roÈ™ie, ceapă, ardei, dovlecel, cartofi,varză, borÈ™, suc de roÈ™ii, verdeață)
Borș de perișoare

BorÈ™ul de periÈ™oare este unul dintre cele mai apreciate preparate din categoria sa. Mineralele din compoziÅ£ie contribuie la o bună funcÅ£ionare a sistemului nervos ÅŸi endocrin. Este important să o introducem în meniul copiilor, pentru că are un rol benefic în procesul de creÅŸtere ÅŸi dezvoltare.
(carne tocată de porc, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, orez, ardei, borÈ™, suc de roÈ™ii, verdeață)
Ciorbă de burtă cu rasol de porc

Răcelile au devenit din ce în ce mai dese pentru mulÈ›i români, însă puÈ›ini È™tiu că există un remediu natural si gustos pentru a trata această afecÈ›iune. Ciorba de burtă este una dintre cele mai eficiente metode de a trata răcelile, datorita conÈ›inutului ridicat de proteine si condimente cum sunt usturoiul si otetul. Zincul din carnea de vită ajută la intărirea sistemului imunitar.
Ciorba fierbinte are un conținut crescut de antioxidanți care distrug structura celulelor canceroase. Printre alte beneficii ale ciorbei de burtă se numara si scăderea nivelului colesterolului.
(burtă de vită, rasol de porc, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, cartofi, ceapă, smântână de gătit, smântână naturala, oÈ›et, ou, verdeață)
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole este una dintre reÈ›etele preferate ale românilor, mai ales cand vine la pachet si cu o porÈ›ie zdravănă de afumătura si cu rondele de ceapă rosie deasupra. Fasolea boabe, aduce numeroase beneficii organismului. Această legumă este o sursă naturală de fibre ÅŸi de proteine, având un indice glicemic scăzut.
(ciolan de porc afumat, morcovi, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ardei, ceapă, fasole, suc de roÈ™ii, boia, verdeață)
Ciorbă de fasole

Ciorba de fasole este un produs de post ideal deoarece fasolea albă oferă multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogată în antioxidanÈ›i È™i conÈ›ine cantitaÈ›i importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere. Fasolea albă este o sursă importantă de fibre È™i proteine care are un indice glicemic scazut.
(morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ardei, ceapă, fasole, suc de roÈ™ii, boia, verdeață)
Ciorbă de cartofi cu afumătură

O ciorbă simplă È™i sănătoasă cu ciolan afumat È™i legume. Tarhonul are o aromă deosebită, dar È™i numeroase proprietăți nutritive precum vitamine È™i minerale. Având un gust delicios, oferit de smântâna adăugată la final, această supă este perfectă pentru masa de pranz.
(ciolan de porc afumat, kaizer, morcov, È›elină, pătrunjel, păstârnac, ceapă, ardei, cartofi, boia, chimen, tarhon, oÈ›et cu tarhon, verdeață)
Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuÈ›eană a apărut în anul 1979 în restaurantul „Nordic” din RădăuÈ›i. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) a încercat să găsească o alternativă pentru cei care nu agreează ciorba de burtă. Această reÈ›etă stimulează digestia È™i vine la pachet cu un număr mare de vitamine pentru a consolida sistemul imunitar.
(carne de găină, morcov, È›elină, pătrunjel, păstârnac, ceapă, ardei roÈ™u, usturoi, smântână de gătit, smântână naturală, ou, oÈ›et, verdeață)
Supă a la grec

ReÈ›eta de supă a la grec este perfectă pentru cei care iubesc supele drese cu smântână È™i gălbenuÈ™uri. Având un aport ridicat de proteine È™i vitamine este suficient de sățioasă fără să fie greoaie.
(piept de pui, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, ardei, lămâie, smântână de gătit, ou, verdeață)
Supă cremă de legume

Fie că È›ii post sau doar vrei să mănânci mai dietetic, o supă cremă de legume ar trebui să fie printre primele alegeri, deoarece este plină de nutrienÅ£i ÅŸi nu te lasă cu o senzaÅ£ie de foame. Savoarea bogată a rădăcinoaselor din această reÈ›etă îÈ›i vor surprinde plăcut papilele gustative È™i va fi un aliat puternic pentru imunitate.
(morcovi, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, cartofi, ardei, roÈ™ii, unt, verdeață)
Supă cremă de roșii

RoÈ™iile sunt un superaliment care oferă o mulÈ›ime de beneficii pentru sănătate. Consumul de roÈ™ii ar putea proteja împotriva diferitelor boli, inclusiv boli de inimă È™i cancer. AÈ™adar, savurarea unui castron delicios de supă cremă nu este doar un deliciu pentru gustul dumneavoastră, ci este, de asemenea, o modalitate de a da un impuls corpului È™i imunității. Licopenul confera pigmentul acestor legume È™i conferă un efect preventiv împotriva bolilor cronice.
(roÈ™ii, morcov, pătrunjel, păstârnac, È›elină, ceapă, cartofi, ardei, unt, verdeață)
Supă cremă de ciuperci

Gustoasă si hipocalorică , supa cremă de ciuperci este aliatul perfect pentru întărirea imunității, pentru sănătatea pielii, pentru durerea musculară È™i nu în ultimul rând pentru refacerea rezervelor de energie din corp.
(ciuperci Champignon, ciuperci Pleurotus, Ceapă, cartofi, usturoi, unt, smântână de gătit, vin alb, cimbru, verdeață)
Storceag de sturion

Delicioasă, bogată în vitamine È™i minerale, această reÈ›etă vă poate îmbunătăți starea de bine, întăreÈ™te corpul È™i contribuie la prevenirea bolilor cronice. Sturionul consumat regulat elimină toxinele din organism, protejează ficatul, normalizează digestia, stimulează sistemul imunitar È™i pe lângă acestea mai contribuie È™i la susÈ›inerea sistemului de reproducere.
(sturion, morcov, È›elină, ardei, cartofi, ceapă, smântână, ou)
Varză cu carne
_edited.png)
Fiind bogată în vitamine B6 È™i acid folic, varza susÈ›ine funcÈ›ionarea corespunzătoare a sistemului nervos È™i a proceselor ce se desfășoară în acesta. De asemenea, vine cu un plus È™i poate ajuta la combaterea celulelor cancerigene datorită glucozinolaÈ›ilor pe care îi conÈ›ine.
(rasol de proc afumat, coastă de porc, varză, ceapă, țelină, morcov, suc de rosii, mărar)